ForsideOm Château de HauxBliv medejerSlottets vineKontaktÅbningstider

 

Slottets vine

Bestil vin HER

Kvalitetsvin fra Château de Haux

  • Château de Haux Rouge
  • Château de Haux Blanc
  • Château de Haux Clairet
og medejernes "egen vin":
  • Château de Haux Rouge
    RESERVE DES PROPRIÉTAIRES
 

Et helt års omhyggelig pleje og vedligeholdelse af vinmarkerne ender i årets højdepunkt, høstperioden, som normalt falder i september og begyndelsen af oktober.

Høsten sættes i gang, når druerne har nået den rette balance mellem sukker- og syreindhold.

Plukkerne er lokale folk, hvis familier i generationer har plukket druer. De udvælger drueklaserne med stor omhu og sikrer, at kun modne og sunde klaser går videre til produktionen.

Vinifikationsanlægget på Château de Haux er top-moderne med automatisk temperaturstyring, hvorved gæringen kan gennemføres under fuld kontrol.

Den røde vin lagres i 12-14 måneder - heraf omkring 6 måneder på egetræsfade. Egetræsfadene fornyes ved, at 25% af de ældste fade udskiftes hvert år.

Der eksperimenteres løbende for at optimere vinificeringen og opnå bedst mulige resultater fra lagringen ved at afprøve forskellige typer egetræsfade.

Denne stadige eksperimenteren, erfaringsdannelse og dygtiggørelse har medvirket til, at Château de Haux fra 1996-udgaven af "Bordeaux et Ses Vins" står anført som områdets bedste vin.

Et kig i vinkælderen
Fra overtagelsen af Château de Haux i 1985 har Haux-vinene fundet vej til medejernes private "kældre". De fleste er måske drukket, men nogle flasker af de seneste årgange ligger nok tilbage. Hvornår skal de drikkes?

Med den erfaring vi i dag har med vinene fra Château de Haux, vil vi anbefale, at de tørre hvide vine og clairet'en (rosé) drikkes indenfor 3-4 år efter høståret, mens de stadigvæk har deres ungdommelige charme. De bliver lidt "trætte" med årene og derved ikke den samme oplevelse. Dog har vi konstateret, at den hvide vin fra Château de Haux har en flot holdbarhed, hvor syren og frugten i vinen bevares i mange år.

De røde vine har en god holdbarhed, især de "store" årgange, som kan gemmes mere end 10 år. Mellem-årgange og "små" årgange skal generelt drikkes indenfor 5 år.

Tidshorisonten for vinene

Se Tidshorisont tabellen

Vores anbefalinger er kun retningsvisende og at en vin bør være drukket, betyder blot, at vinen har toppet. Den kan stadigt være fuldt drikkelig yderligere nogle år.