ForsideOm Château de HauxBliv medejerSlottets vineKontaktÅbningstider
 
Académie du Vin
 
 

Kan du godt lide god vin og vil du gerne dygtiggøre dig og lære mere om vin?
I så fald er Académie du Vin lige noget for dig!

I ”de gode gamle dage” var Académie du Vin en af Knud Jørgensens Vinhandels helt store succeser. Det var en lang perlerække af vinsmagninger og vin-foredrag, som blev afholdt i et særligt indrettet lokale i Knud Jørgensens Vinhandels ejendom på Strandvejen 100 i Hellerup.

 

Académie du Vin var, for mange, en unik mulighed for at lære og opleve nye sider af ”vinens verden”. Mange af de tidligere deltagere mindes stadig disse arrangementer, som noget helt unikt og lærerigt.
 
Når du som aktionær har gennemgået disse tre ”grundtrin” vil du blive certificeret som officiel Château de Haux Ambassadør. Herved vil du have mulighed for at afholde Château de Haux smagninger for dine venner og bekendte, og således dele din vin-viden og begejstring for de dejlige vine fra dit eget vinslot, Château de Haux.

Tilmeldingen sker ved at kontakte Vinskole@haux.dk
Pladserne vil blive solgt efter ”først til mølle princippet".

Kursus 1 og 2 bliver holdt af Kristoffer Gellert.

Kursus 1 – ”Hvorfor smager vin forskelligt”

  • Grundlæggende kursus aften om vindistrikter, druer, planter og vinproduktion. Du vil lærer at skelne mellem drue sorter i forskellig smagsprøver, og hvor disse druer primært anvendes. Vi gennemgår arbejdet i mark og kælder fra stok til flaske.  
    Vi slutter aften af med lidt lækker mad med god vin til.

Dato for næste kursus er ikke besluttet endnu.

Pris pr. person 249kr
prisen dækker mad og vin

Kursus 2 – ”Smagning af vin, lær at sætte ord på”

  • Udvidet kursus om vinens duft og smag. Genkend dine vine ved at sætte ord på de forskellige smags- og duft nuancer. Vi sammenligner prøver af frugter, jord, tobak m.m. og prøver at genfinde disse smags- og duft nuancer i vinene.
    Vi slutter aften af med lidt lækker mad med god vin til.

Dato for næste kursus er ikke besluttet endnu.

Pris pr. person 249kr
prisen dækker mad og vin

Kursus 3 – ”Mad og vin”

  • Mange af vores aktionærer finder det ofte svært, at finde den perfekte vin til maden, men med nogen enkle regler kan du lære, at finde den rigtige vin til maden. Når vinen og maden går op i en højere enhed, husker gæsterne både vinen og maden som noget helt specielt. Passer vin og mad dårligt sammen kan selv god vin og lækre retter smage dårligt. På kurset vil du lære dig disse regler, og gennem mange lækre små smagsprøver på mad og vin, prøve dette i praksis.

Dato for næste kursus er ikke besluttet endnu.


Pris pr. person 399kr
prisen dækker mad og vin